Fluff
Fluff är oerhört lätt att göra och väldigt gott att ha i tårtor. Här är det egentligen bara fantasin som sätter gränsen för vad man ska ha för fluff.
Pollyfluff
200 g polly
3 dl grädde
Lakritsfluff
180g kick (käck)
3 dl grädde
Daimfluff
180 g daim
3 dl grädde
Jappfluff
180 g japp
3 dl grädde
Dumle
200 g dumlekolor
3 dl grädde
After Eightfluff
1 stor ask after eight
3 dl grädde
Tobleronefluff
180 g toblerone
3 dl grädde
Smält godiset i en kastrull tillsammans med grädden.
Det får inte koka!
Rör och passa till godiset smält.
Ställ kallt i kylen helst över natten, minst 5-6 timmar.
När de tär dags att använda fluffet så vispar man det fluffligt med elvisp.
Det är rviktigt att smeten är riktigt kall annars kan det skära sig.
OM det skär sig kan man testa att värma det igen och låta kallna ordentligt igen.
Lycka till!
/Marielle

Kommentarer
Trackback