Nutellabullar
Deg
150 g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
2 ägg
1 tsk salt
1 dl strösocker
14 dl mjöl
Fyllning
ca 2 dl Nutellakräm
1 ägg till pensling
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt (ca 37 grader)
Smula sönder jästen och slå över degspadet.
Rör i äggen, salt, socker och arbeta in mjölet. (Ta lite mjöl i taget så går det lättare)
Låt degen jäsa i ca 50 min.
Kavla ut degen till en rektangel. Du kan dela degen i 2 delar om du tycker det är lättare.
Smeta ut nutellakrämen över hela degen. Rulla sen ihop den som en rulltårta och skär i ca 2 cm breda bitar och lägg i bullarformar eller på bakplåtspapper.
Låt jäsa ca 20 minuter innan du penslar dem med det uppvispade ägget.
Gräddas i 220 grader i 10 min.
Hade tyvärr inget foto på dessa, får uppdatera med det när jag bakar dem nästa gång.
Smaklig måltid!
Kram Majsan
150 g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
2 ägg
1 tsk salt
1 dl strösocker
14 dl mjöl
Fyllning
ca 2 dl Nutellakräm
1 ägg till pensling
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt (ca 37 grader)
Smula sönder jästen och slå över degspadet.
Rör i äggen, salt, socker och arbeta in mjölet. (Ta lite mjöl i taget så går det lättare)
Låt degen jäsa i ca 50 min.
Kavla ut degen till en rektangel. Du kan dela degen i 2 delar om du tycker det är lättare.
Smeta ut nutellakrämen över hela degen. Rulla sen ihop den som en rulltårta och skär i ca 2 cm breda bitar och lägg i bullarformar eller på bakplåtspapper.
Låt jäsa ca 20 minuter innan du penslar dem med det uppvispade ägget.
Gräddas i 220 grader i 10 min.
Hade tyvärr inget foto på dessa, får uppdatera med det när jag bakar dem nästa gång.
Smaklig måltid!
Kram Majsan

Kommentarer
Trackback