Italiensk fisk- och skaldjursgryta
En härlig gryta/soppa som passar lika bra en sommarkväll som en ruggig höstdag.
4 portioner
400 g torskfile
200 g skalade räkor
1 rödlök
250 g champinjoner
1 msk fiskfond
2 dl grädde
1 tsk torkad basilika
Salt
Peppar
Olivolja
Skala och hacka löken.
Stek löken i olivoljan.
Skölj och dela champinjonerna och fräs dem tillsammans med löken.
Rör ner fiskfond, grädde och basilika.
Smaka av med salt och peppar.
Skär torskfilen i bitar och lägg i grytan.
Låt alltsammans sjuda i ca 3-5 min.
Tillsätt räkorna precis innan serveringen, annars blir de sega.
Serveras med ett gott bröd.
Smaklig måltid!
Majsan
4 portioner
400 g torskfile
200 g skalade räkor
1 rödlök
250 g champinjoner
1 msk fiskfond
2 dl grädde
1 tsk torkad basilika
Salt
Peppar
Olivolja
Skala och hacka löken.
Stek löken i olivoljan.
Skölj och dela champinjonerna och fräs dem tillsammans med löken.
Rör ner fiskfond, grädde och basilika.
Smaka av med salt och peppar.
Skär torskfilen i bitar och lägg i grytan.
Låt alltsammans sjuda i ca 3-5 min.
Tillsätt räkorna precis innan serveringen, annars blir de sega.
Serveras med ett gott bröd.
Smaklig måltid!
Majsan

Kommentarer
Smsa Låna
Kul blogg! Det märks att du gillar att skriva!
Trackback