Grillade persikor med hallonsås

6 portioner

250 g färska eller frysta hallon
3/4 dl flosocker
6 stora persikor eller nektariner
olivolja
vaniljglass

Mixa hallonen och florsockert till en slät sås. Tina hallonen först om du använder frysta.
Sila bort kärnorna.
Ställ den kallt till det är dags att använda den.

Dela persikorna på mitten.
Ta försiktigt bort kärnan.
Pensla fruktköttet med lite olja.
Grilla ca 1-2 min på varje sida.

Lägg upp två halvor på varje fat och häll över hallonsåsen och servera med vaniljglass.



Smaklig måltid!
Kram Majsan

Thailändsk kokosmarinad

En supergod marinad som passar både fisk, kyckling, fläsk- och lammkött samt skaldjur.

Räcker till ca 1 kg kött/fisk

2 msk farinsocker eller muscavadosocker
2 msk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
ca 4 cm färsk ingefära
½ dl färsk koriander
½ dl färsk thaibasilika
1 salladslök
saften och rivet skal av 2 stora limefrukter
1 burk kokosmjölk
½ dl vanlig rostad sesamolja
2 msk soja

Mixa allt med en stavmixer eller kör allt i en matberedare med  vassa knivar.
Se till att få den så slät som möjligt.




Thaibasilika

Smaklig måltid!
Kram Majsan

RSS 2.0