Fläskfilé black currant

4-6 personer

600 g fläskfilé eller fläskytterfilé
25 g smör
2 dl grädde
1 tsk soja
½ tsk balsamvinäger
1 msk svartvinbärsgele
1 krm timjan
5-6 krossade enbär
1 köttbuljongtärning
(½ dl svarta vinbär, frysta eller färska.)

Skiva bitarna och stek dem runt om. Gärna i en djupare stekpanna.
Häll över grädden.
Tillsätta soja, balsamvinäger, gelé, timjan, enbären och buljongtärningen.
Låt allt puttra i ca 4-5 min.
Tycker du såsen blir förtjock så kan du späda med vatten eller mjölk.

Serveras med färsk pasta, pressad potatis eller ris och givetvis en härlig sallad.
De färska eller frysta bären används som tillbehör vid uppläggningen.



Smaklig måltid!
Majsan

Skinkröra

Ett bra mellanmål eller en lättare lunch.

1 portion

5 skivor hamburgerkött eller annat kött i skivor.
2 msk pepparrotsost
lite hackad gräslök
1 salladsblad
1 tomat

Strimla köttet och blanda med osten och gräslöken.
Lägg salladsbladet på en tallrik.
Lägg röran på bladet.
Skiva tomaten.

Lätt som en plätt!
Ett recept som man lätt kan byta ut osten för att variera efter tycke och smak.

Apelsinmarinerad kyckling med mozzarella

4 portioner

2 apelsiner
4 kycklingfileér
1 paket mozzarella (125g)
Vallmofrön
Salt
Peppar
2 msk Olivolja

Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj apelsinerna.
Riv skalet och pressa ur saften ur en apelsin.
Blanda skal och saft med olivoljan.
Marinera fileérna i blandningen minst 30 min.
Lägg fileérna på en plåt med bakplåtpapper och häll sedan över marinaden.
Skiva den andra apelsinen i skivor och lägg på plåten.
Skiva mozzarellean och fördela över kycklingfileérna.
Toppa med vallmofrön och ungsbaka i ca 20 i mitten av ugnen.

Serveras med en härlig sallad.


Smaklig måltid!
Majsan

Italiensk fisk- och skaldjursgryta

En härlig gryta/soppa som passar lika bra en sommarkväll som en ruggig höstdag.

4 portioner
400 g torskfile
200 g skalade räkor
1 rödlök
250 g champinjoner
1 msk fiskfond
2 dl grädde
1 tsk torkad basilika
Salt
Peppar
Olivolja

Skala och hacka löken.
Stek löken i olivoljan.
Skölj och dela champinjonerna och fräs dem tillsammans med löken.
Rör ner fiskfond, grädde och basilika.
Smaka av med salt och peppar.
Skär torskfilen i bitar och lägg i grytan.
Låt alltsammans sjuda i ca 3-5 min.
Tillsätt räkorna precis innan serveringen, annars blir de sega.

Serveras med ett gott bröd.

Smaklig måltid!
Majsan

Idétorka och tidsbrist

Men nu har jag hittat en massa nya recept som jag kommer dela med mej av inom en snar framtid!
Men tills dess så får ni hålla till goda med de läckerheter som redan ligger här.

Kram Majsan

Snickers (GI)

Ytterligare ett recept som jag ändrat lite i för att förenkla och snabba på.

1 burk med jordnötssmör (sockerfritt)
Jordnötter (efter eget tycke och smak)
100 g Mörk choklad

Småkaksformar

Ställ ut formar på en bricka/fat/plåt
Smält/värm jordnötssmöret i en kastrull.
Tillsätt jordnötterna
Rör ihop.
Klicka ut önskad mängd i formarna.
Smält chokladen och ringla/häll över över.
Ställ in i kylen så de får stelna.

Sen är det bara att njuta.




Kram Majsan

Bounty toppar (GI)

Som ni vet jag brinner jag för de goda och de lätta recepten, så detta receptet har jag förenklat då det extra arbetet som skulle göras enbart för syns skulle inte alls föll mej på läppen.... Egentligen ska man låta kokosmassan stå en timme i kylskåpet och sen tar man ut den och rullar till avlånga längder som man sen doppar/rullar i choklad. Men det orkade inte vi masa med så vi använde oss av småkaksformar istället. Resultatet blev det samma det enda är att vi vann lite tid.

50 g kokosfett
1 dl kokosmjölk (sockerfri om man ska vara riktigt ordentlig)
1 dl sukrin (sockerersättning)
1 dl grädde
1 påse kokosflingor
200 g mörk choklad (gärna med smak)

Småkaksformar

Ställ ut småkaksformar på en plåt.
Smält kokosfettet och smält sukrinet i det.
Blanda de andra ingredienserna i en skål och tillsätt kokosfettet och sukrinet när det smält.
Klicka ut massan i formarna.

Smält chokladen (micro eller vattenbad)

Ringla den smälta chokladen över.
Å så var det klart!
Låt den sen stå i kylskåpet för att stelna, om du orkar vänta;)


RSS 2.0