Fläskfilé black currant

4-6 personer

600 g fläskfilé eller fläskytterfilé
25 g smör
2 dl grädde
1 tsk soja
½ tsk balsamvinäger
1 msk svartvinbärsgele
1 krm timjan
5-6 krossade enbär
1 köttbuljongtärning
(½ dl svarta vinbär, frysta eller färska.)

Skiva bitarna och stek dem runt om. Gärna i en djupare stekpanna.
Häll över grädden.
Tillsätta soja, balsamvinäger, gelé, timjan, enbären och buljongtärningen.
Låt allt puttra i ca 4-5 min.
Tycker du såsen blir förtjock så kan du späda med vatten eller mjölk.

Serveras med färsk pasta, pressad potatis eller ris och givetvis en härlig sallad.
De färska eller frysta bären används som tillbehör vid uppläggningen.



Smaklig måltid!
Majsan


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0