After eight tårta

Ljuvligt god tårta om man gillar mint. Serveras gärna med hallon och grädde eller skivade apelsiner eller precis som den är.

Smet
200 g mörk choklad
200 g margarin
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl

Glasyr
25 g smör
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight


Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med smöret i en kastrull på svag värme. Rör om då och då.
Vispa ägg och socker poröst.
Rör ner mjölet i äggsmeten.
Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter i 175°C.
Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas.
Låt kakan bli kall.
Blanda smör, grädde och after eight till chokladglasyren i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning.
Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.
Bred glasyren jämnt över kakan och låt den stelna i kylskåp.



Smaklig måltid!
Majsan



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0