Jordnötskaka
Smarrigt värre!!
2 ägg
2 dl socker
75 g smör
1 dl mjölk
2½ dl vetemjöl
1 tsk
bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret.
Blanda allt tillsammans.
Häll smeten i en form och gräddas ca 30 min i 175 grader.
Glasyr
3 msk smör
3 msk grädde
1½ dl farinsocker
175 g jordnötter
Blanda allt utom jordnötterna i en kastrull. När allt smält så tillsätter man jordnötterna och blandar.
Nu blir det lite trix och fix men det går!! Vänd kakan och sen tillbaks i formen, så den sidan som ska vara upp kommer uppåt. (Hoppas ni fattar) Häll jordnöts blandningen över kakan och ställ sedan in den i ugnen tills det börjar "bubbla" i blandningen. Då är det dax att ta ut den. Sen vänder man kakan tills den blir med rätt sida upp när man serverar. Lite fix och trix men det går, vänta bara tills kakan svalnat.
2 ägg
2 dl socker
75 g smör
1 dl mjölk
2½ dl vetemjöl
1 tsk
bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret.
Blanda allt tillsammans.
Häll smeten i en form och gräddas ca 30 min i 175 grader.
Glasyr
3 msk smör
3 msk grädde
1½ dl farinsocker
175 g jordnötter
Blanda allt utom jordnötterna i en kastrull. När allt smält så tillsätter man jordnötterna och blandar.
Nu blir det lite trix och fix men det går!! Vänd kakan och sen tillbaks i formen, så den sidan som ska vara upp kommer uppåt. (Hoppas ni fattar) Häll jordnöts blandningen över kakan och ställ sedan in den i ugnen tills det börjar "bubbla" i blandningen. Då är det dax att ta ut den. Sen vänder man kakan tills den blir med rätt sida upp när man serverar. Lite fix och trix men det går, vänta bara tills kakan svalnat.
Inte bästa bilden men bättre än ingen.
Lycka till!
Marielle

Kommentarer
Trackback