After Eight tårta nr 2

Botten:

6 ägg
3½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
2 msk kakao

Fyllning:
1 pkt after eight 400 g
8 dl grädde
3 gelationblad
1 tsk vanlijsocker

Garnering:
2 dl grädde
10 bitar after eight

Botten
Vispa socker och ägg till ett vitt skum.
Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och VÄND sedan ner försiktigt i äggblandningen.
Häll upp i en smord form ca 25 cm i diameter.
Grädda i 200 grader i ca 25 minuter i mitten av ugnen.
Låt kakan svalan och dela i tre delar.

Fyllning
Häll 8 dl grädde i en kastrull och lägg ner after eighten, MEN spara 10 bitar till dekor.
Smält chokladen i grädden.
Låt smeten svalna i en bunke, helt i kylskåpet över natten. Det är viktigt att smeten är kall innan den vispas, annars blir den lös. Vispa med elvisp ner vaniljsockret i den kalla gräddsmeten och vispa tills den får samma konsistens som vispad grädde. OBS! Vispa inte för hårt för då kan den skära sig!
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Smält gelatinet i 2 msk vatten i en kastrull.
Låt kallna och rör först ner lite av after eight grädden, blanda sedan det med resten.
Använd en vanlig visp och rör försiktigt!

Fyll tårtbottnarna med after eight grädden och lägg ihop.
Täck hela tårtan med grädde och låt stå minst 1 timme i kylskåpet.
Garnera med after eight innan servering!

Smaskigt värre!
Marielle

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
OBS!! Vill verkligen påpeka hur LÄTT grädden med after eighten skär sig!!!
Nästa gång kommer jag troligen testa att smälta after eighten för sig med endast lite grädde och vispa grädden för sig och sedan röran samman dem försiktigt!!
Men en helt underbar tårta och väldigt mäktig!


Kommentarer
Pia

Följde ditt förslag och delade på grädden. Smälte After Eighten i 2dl grädde. Vispade var för sig tills de nästan var färdiga, hällde ihop å körde klart. Funka gör bra. :)

2011-08-20 @ 14:26:46


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0