Kycklingwok

Fick frågan på hur jag gör min kycklingwok och svaret är lätt. Jag gör mycket eftersom vi är många och så blir det matlåda till Peter och oftast lunch till mej kvar.Det går lika bra att göra i en stekgryta som i en wokpanna.

1 kg kycklingfilé
1 pkt grönsakswok blandning. Storpack. Vi gillar Thaiblandningen eller den klassiska.
Grön currypasta (mild)
Röd currypasta (stark)
2 konservburkar kokosmjölk

Tärna och stek/woka kycklingen. Tillsätt ca 1 tsk grön currypasta under stekningen.
När kycklingen är färdigstekt så häll då på grönsaksblaningen och stek en liten stund.
Häll på kokosmjölken och smaka av.
Tillsätt ev. mer currypasta. Den röda ger lite mer styrka, har man barn så kan man tillsätta detta i den egna tallriken istället. Den gröna pastan ger en bra grundsmak.
Låt småputtra nån minut så allt blivit helt varmt.

Serveras med nudlar eller ris. Vi föredrar äggnudlar till och köper aldrig andra än de som är importerade och som säljs i nån "utländs" butik. De är flera klasser bättre än svenska "kopior".

Hoppas ni vågar testa detta om ni aldrig gjort det tidigare. Det är verkligen en riktig höjdare!!
Smaklig måltid!
Majsan


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0