Tacobullar
Bulldeg
50 g jäst
50 g smör
4 dl mjölk
1 tsk salt
10 dl mjöl
Fyllning
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 pkt tacokrydda
2 dl riven ost
(1 dl hackad peperoni)
1 ägg till pensling
Oregano
Värm mjölken och smöret till fingervarmt (37 grader).
Smula sönder jästen och slå degspadet (smöret+mjölken).
Tillsätt saltet och mjölet och arbeta ihop till en smidigt deg.
Låt sen jäsa ca 50 minuter under bakduk.
Under tiden som degen jäser så hackade du löken och fräser den sen lite mjuk i en stekpanna.
Tillsätt sen de krossade tomaterna, tacokryddan och ev peperoni.
Tag upp degen och arbeta ihop den.
Dela den i 2 delar och kavla ut till rektanglar.
Fördela tomatsåsen över degen.
Strö den rivna osten över.
Rulla ihop degen som en rulltårta.
Skär i skivor och lägg i pappersformar.
Låt sen jäsa ca 20 min under duk.
Pensla med uppvispat ägg och strö oregano över.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 min.
50 g jäst
50 g smör
4 dl mjölk
1 tsk salt
10 dl mjöl
Fyllning
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 pkt tacokrydda
2 dl riven ost
(1 dl hackad peperoni)
1 ägg till pensling
Oregano
Värm mjölken och smöret till fingervarmt (37 grader).
Smula sönder jästen och slå degspadet (smöret+mjölken).
Tillsätt saltet och mjölet och arbeta ihop till en smidigt deg.
Låt sen jäsa ca 50 minuter under bakduk.
Under tiden som degen jäser så hackade du löken och fräser den sen lite mjuk i en stekpanna.
Tillsätt sen de krossade tomaterna, tacokryddan och ev peperoni.
Tag upp degen och arbeta ihop den.
Dela den i 2 delar och kavla ut till rektanglar.
Fördela tomatsåsen över degen.
Strö den rivna osten över.
Rulla ihop degen som en rulltårta.
Skär i skivor och lägg i pappersformar.
Låt sen jäsa ca 20 min under duk.
Pensla med uppvispat ägg och strö oregano över.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 min.
Goda att ha i frysen som mellanmål eller istället för kakor till fikat.
Smaklig måltid!
Majsan
Kommentarer
Trackback