Kyckling med mozzarella i citronsirap
1 kg kycklingbröstfiléer
flingsalt
nymalen svartpeppar
250 g mozzarella
1/2 kruka salvia, bladen (detta uteslöt jag)
Citronsirap
skyn från kyckling, ca 1/2 dl
1 dl pressad citron
1 1/2 dl ljust muskovadosocker eller råsocker (hade inte detta hemma så jag tog farinsocker)
1 tsk flingsalt
1 citron, i bitar, med skal
1/2-1 röd chili, urkärnad, skivad
Ugnstemperatur 125 grader
Jag skar kycklingen i smala skivor som jag stekte så de fick fin färg. Salta och peppra.
Sen över till en ungsfastform och in ugnen för att bli helt klara.
Blanda ingredienserna till citronsirapen och låt det koka ihop tills den tjocknat och fått sirapskonsistens.
Skiva mozzarellan i smala skivor, varva med kycklingskivorna i en form.
Häll över sirapen och lägg salviabladen på.
Kycklingen kan serveras kall som buffe mat men vi valde att värma den lite i ugnen när vi lagt allt i en form, så mozzarellan smälte lite.
Smaklig måltid!
Majsan
men du! det DÄR ska jag prova.
jag gillar inte kyckling.
men med nåt gott till kanske det går ner:) kändes rätt enkelt också:)
Funkar säkert till oxfile eller annat :) Super gott ialla fall!!
Kram
Har nu hittat hit...och säger bara: MUMS! Kommer att återvända!
jag ska prova med kyckling idag..
så får vi se om jag kanske kan gilla kyckling i sån här form :)