Matig fisk och räksoppa
600g fiskfile (djupfryst går utmärkt)
300 g räkor med skal
1 1/4 liter fiskbuljong
1 röd paprika
1 gul paprika
2 stjälkar selleri
½ purjolök
1 morot
2 msk tomatpure
2 msk olivolja
peppar (vit och svart)
Skala räkorna, spara skalen.
Koka upp fiskbuljongen och lägg i skalen och låt koka i 5 min.
Sila buljongen.
Tärna paprikorna, skiva moroten, purjolöken och sellerin.
Fräs grönsakerna i oljan i soppgrytan.
Fäll över buljongen.
Rör ner tomatpuren och krydda med peppar.
Tärna fisken i bitar.
Lägg i fisken och låt sjuda till fisken är klar.
Räkorna lägg i sista minuterna eller strös över vid servering.
Serveras med aioli och ett gott bröd.
Smaklig måltid!
Majsan
300 g räkor med skal
1 1/4 liter fiskbuljong
1 röd paprika
1 gul paprika
2 stjälkar selleri
½ purjolök
1 morot
2 msk tomatpure
2 msk olivolja
peppar (vit och svart)
Skala räkorna, spara skalen.
Koka upp fiskbuljongen och lägg i skalen och låt koka i 5 min.
Sila buljongen.
Tärna paprikorna, skiva moroten, purjolöken och sellerin.
Fräs grönsakerna i oljan i soppgrytan.
Fäll över buljongen.
Rör ner tomatpuren och krydda med peppar.
Tärna fisken i bitar.
Lägg i fisken och låt sjuda till fisken är klar.
Räkorna lägg i sista minuterna eller strös över vid servering.
Serveras med aioli och ett gott bröd.
Smaklig måltid!
Majsan
Kommentarer
Trackback