Skinksteksgryta

Detta recept eller idé som det kanske är mer, gör du till det du vill, jag ger en bra grund och du smaksätter med din favorit. Vi äter den som den är utan mer kryddning, tar bara lite soya till eller med nån god smaksättare i.

Jag köper skinkstek eller benfri kotlettbit, det blir billigare än att köpa färdiga grytbitar
Morot
Hela chmpinjoner
Syltlök
Små gurkor (kommer inte på vad det står på burken, något på c)
Cream fraiche
Vatten
Soya
Lök
Paprika
(Smaksättare om man vill tex grönpepparsås bara att hälla i pulvret, rosepeppar....Byt ut den vanliga cream fraichen mot en smaksatt. Du bestämmer helt själv)

Jag skivar kötten och tärnar det sen.
Bryner det i en stekgryta eller i en stekpanna.
(Använder du stekpanna så får du byta till en gryta när det är färdig brynt)
Skala och skiva morötter efter önskad mängd.
Tillsätt moroten i grytan och fyll på med vatten så köttet och morötterna täcks.
Skär ner löken i önskad form och tillsätt i grytan.
Låt alltsammans koka tills köttet är helt klart.
Tillsätt hela champinjoner, syltlök, gurkor, cream fraiche och ev. smaksättare
Låt sedan allt småputtra tillsammans till det blivit genomvarmt.
Serveras med fördel tillsammans med ris och en god sallad.



Smaklig måltid!
Majsan



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0