Squash och köttfärsgratäng a la GI

Lätt som en plätt.
God och mättande.
Ett bra alternativ till lasagne.

Ca 1 kg köttfärs
1 stor gul lök
1 burk krossade tomater
2 dl grädde
1-2 vitlöksklyftor
1-2 squash (1 räcker om man inte vill göra flera lager utan nöjer sig med 2, ett över + ett under)
1-2 dl riven ost eller några ostskivor

Bryn köttfärsen
Riv/hacka löken (mina barn äter inte lök om de ser den så här hemma rivs den)
Lägg löken tillsammans med köttfärsen och stek klart.
Tillsätt krossade tomater, grädde och pressad vitlök.
Salta och peppra om du vill.

Sätt ugnen på 200 grader

Ta en gratängform och strimla squashen på längden med en osthyvel, så det blir långa remsor.
Tack botten i formen med remsorna.
Lägg på köttfärsen. Gör som du vill om du lägger all köttfärs i ett lager eller lägger flera.
Lägg squashremsor ovanpå.
Avsluta med riven ost eller ostskivor på som ett täcke.
Ställ in i ugnen ca 15-20 min till osten smält och fått fin färg.
Serveras med en god sallad
.
Givetvis kan man ha mer saker i köttfärsen om man vill. Idag hamnade det 3 grovt rivna morötter i.



Smaklig måltid!
Majsan




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0